arrow_drop_up arrow_drop_down

Wij creëren Vitale organisaties

door Vitaliteitsmanagement in uw organisatie te introduceren en te borgen in het HR beleid

Maatwerk oplossingen

Er is geen one-size-fits-all vitaliteitsprogramma, wij sluiten aan bij specifieke behoeften van uw medewerkers en de organisatie

Prakische aanpak

Wij geloven niet in taaie consultancy rapporten en papieren tijgers maar gaan praktisch bij u op de werkvloer aan de slag

Inzet van experts

Onze experts zijn autoriteiten binnen hun eigen vakgebied, wij matchen de best passende professionals voor uw organisatie

Maaike kan ideeën en concepten effectief overbrengen op het podium en in multimedia. Zij heeft bij ASML Vitaliteit als onderwerp op de managementagenda gezet en heeft hiermee een cultuurverandering op gang gebracht. Maaike is een enthousiaste collega die energie en nieuwe ideeën kan bijdragen aan een team.

Lucas van Grinsven, Vice President Communications ASML

Hoe gaan wij te werk?

Intake gesprek

We bespreken uw bedrijfsdoelen, de organisatiecultuur en de uitdagingen die u ziet op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Elke organisatie is uniek en heeft haar eigen specifieke vraagstukken rondom het inzetbaar houden van haar medewerkers, onze aanpak is dan ook altijd maatwerk. We brengen in kaart welke mogelijkheden er zijn en wat investeren in vitaliteit uw organisatie op kan leveren. Dit alles doen we vrijblijvend en in goed overleg met als doel een zo passend mogelijk voorstel te maken. Wanneer we beiden de win-win zien gaan we aan de slag!

De employability scan

Wanneer we van beide kanten een ‘go’ hebben gegeven zetten we onze Employability scan in. Met dit meetinstrument kunnen we de huidige inzetbaarheid van de medewerkers in kaart brengen en krijgt het management inzicht in ‘waar de daadwerkelijke pijn’ zit als we het hebben over de lange termijn inzetbaarheid van haar medewerkers. Met de uitkomsten van deze scan gaan wij samen met u kijken hoe we een passend vitaliteitsprogramma kunnen ontwikkelen waarin individuele medewerkers zelf aan de slag kunnen, waarin managers leren sturen op vitaliteit en inzetbaarheid en waarin de organisatie beter richting kan geven aan haar vitaliteitsbeleid.  

Het vitaliteitsprogramma

Nu we inzicht hebben in de gap om tot een vitale organisatie te komen, kunnen we het programma ontwikkelen. Wij geloven niet in het simpelweg uitrollen van standaard trainingen maar maken een maatwerk vitaliteitsplan waarbij we ook rekening houden met het borgen van kennis in de praktijk door inzet van coaches op de werkplek. Voorbeelden zijn o.a. leefstijltrainingen, aandacht voor Vitaal leiderschap, 50+ programma’s, work-life balance interventies, leidinggeven aan verzuim, etc. We kijken tevens of er andere dingen nodig zijn zoals bijvoorbeeld een gezondheidsonderzoek voor uw medewerkers of team-events om een betere samenwerking tot stand te brengen.

Inzet van experts

Nu het programma staat, matchen we de behoeften van de organisatie met de profielen van onze experts. Zij zijn allemaal autoriteiten op hun vakgebied, volgden vakgerichte opleidingen en hebben ruime ervaring in (internationale) organisaties. Wellicht vullen we het vitaliteitsplan in uw organisatie vooral in met vitaliteitstrainers en leefstijl- en loopbaan-coaches op de werkvloer. Mogelijk bent u echter beter geholpen met een (interim) manager op het gebied van verzuimreductie of gezondheidsmanagement. Ook voor deze expertises maken wij gebruik van de experts uit onze community.

Koppeling naar HR beleid

Waar het bij veel vitaliteitsprogramma's vaak 'mis' gaat, is de inbedding van Vitaliteit in de organisatiestrategie en het HR beleid. Veelal zien we leuke losse interventies die na verloop van tijd verdwenen zijn waarmee ook het onderwerp van de managementagenda verdwijnt en medewerkers terugvallen in oud gedrag. Met onze jarenlange ervaring in HR denken wij daarom graag mee hoe Vitaliteit als strategisch thema voor duurzame inzetbaarheid in de organisatie geïntroduceerd kan worden. We gaan samen met u in gesprek hoe dit thema geintegreerd kan worden in uw HR beleid. 

Feedback en optimalisatie

Wij willen geen snelle korte interventies doen en wegwezen, nee wij willen blijvend resultaat voor uw organisatie boeken! Wij vinden duurzame relaties belangrijk. Zowel met de medewerkers die aan onze programma’s deelnemen als met de organisaties waar wij voor werken. Daarom is er regelmatig ruimte voor feedback en optimalisatie. Wij monitoren de voortgang en het resultaat van het vitaliteitsmanagement, geven onze aanbevelingen en luisteren uiteraard naar uw wensen voor de toekomst. Op die manier injecteren wij Vitaliteit echt in het DNA van uw organisatie!

Wij werkten o.a. al voor:


 
Aan de slag? Neem vrijblijvend contact op!