arrow_drop_up arrow_drop_down

Over ons

“Duurzame inzetbaarheid is gewoon goed HR beleid, het verschil maak je met aandacht voor Vitaliteit”

- Maaike Thijssen -

Maaike Thijssen, oprichter

Mijn naam is Maaike Thijssen en als HR professional richt ik mij al ruim 20 jaar op het beter laten presteren van medewerkers in organisaties. Waarom noemen we dat opeens duurzame inzetbaarheid? Alle activiteiten in HR richten zich toch op het inzetbaar houden van medewerkers? Duurzame inzetbaarheid is vandaag de dag zo’n containerbegrip geworden dat we vaak door de bomen het bos niet meer zien.


Wat wel nieuw is, is dat we het tegenwoordig ook hebben over mentale, fysieke en emotionele fitheid van medewerkers, over zingeving, bevlogenheid en met plezier aan het werk blijven. Zaken die tot voor kort eigenlijk altijd tot de privésfeer behoorden en nog niet echt geïntegreerd zijn in HR-beleid maar waar u als werkgever vandaag de dag wel een groeiende rol in speelt. Er is dus een nieuwe HR expertise ontstaan: Vitaliteitsmanager!

Vitaliteitsmanager van het jaar

In 2012 heb ik mij als Vitaliteitsmanager bij ASML gespecialiseerd in het thema ‘vitaliteit als strategisch instrument voor duurzame inzetbaarheid’ en werd daarvoor in 2014 verkozen tot Vitaliteitsmanager van het jaar. Sindsdien heb ik een groot netwerk van professionals om mij heen verzameld met wie ik nu samenwerk in het concept Corporate Vitality Experts.


Wat anderen over Maaike zeggen

ASML

Maaike kan ideeën en concepten effectief overbrengen op het podium en in multimedia. Zij heeft bij ASML Vitaliteit als onderwerp op de managementagenda gezet en heeft hiermee een cultuurverandering op gang gebracht. Maaike is een enthousiaste collega die energie en nieuwe ideeën kan bijdragen aan een team.


Lucas van Grinsven, Vice President Communications

Sonnevelt Opleidingen

Maaike is één van de meest bevlogen Vitaliteitsmanagers die ik ken. Zij verstaat de kunst om empathie en zakelijkheid op een persoonlijke wijze te combineren. Met haar grote passie voor vitaliteit weet ze op een creatieve manier veel energie in de organisatie te mobiliseren. Het is altijd weer een feest om met Maaike te mogen samenwerken.

Albert Sonnevelt
, Directeur Sonnevelt Opleidingen 

Friesland Campina

Maaike werkt als interim Healthmanager bij Friesland Campina en is verantwoordelijk voor beleid en uitvoering op het gebied van verzuim en vitaliteit in Nederland. Maaike heeft in een zeer korte tijd de processen van Friesland Campina zich eigen gemaakt. Zij heeft een duidelijke visie op vitaliteit en beweegt zich zeer gemakkelijk binnen het bedrijf. Maaike is resultaat- en actie gericht. Zij houdt van nieuwe ideeën en kan door haar pragmatische benadering snel resultaten bereiken. Zij schuwt de confrontatie niet als dat nodig is. 

Jan Helms, Manager Employability Center

Philips

Maaike is een ondernemer pur sang en weet met haar eigen talenten het talent aan zich te (ver)binden en de BV-Nederland hier beter van te laten worden op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Er blijven geen deuren voor haar gesloten. Met haar drive en passie voor het vakgebied weet ze een beweging te creëren. Ik heb er alle vertrouwen in dat hier iets moois uit voorkomt. Co-creatie via smart networking.


Yvonne van de Berg, HRD Director Social Innovation & Health

Corporate Vitality Experts

Corporate Vitality Experts is een samenwerkingsverband van professionals die hun strepen op het gebied van vitaliteit en inzetbaarheid hebben verdiend binnen grote corporate organisaties. Wij combineren onze kennis en expertise om organisaties te adviseren in vraagstukken rondom duurzame inzetbaarheid waarbij we de medewerker centraal zetten. Voor ons is 'People are our most important asset', geen slogan maar een voorwaarde voor succes.

Corporate Vitality Experts zijn senior professionals die hun sporen verdiend hebben binnen diverse organisaties. Zij hebben door hun ervaring binnen grote (inter)nationale organisaties, een hoge mate van organisatiesensitiviteit, werken zelfstandig, tonen initiatief en zijn resultaatgericht. Toegerust met actuele kennis, inzichten, concepten en onderzoeksresultaten leggen zij eenvoudig de verbinding tussen (HR) strategie en Vitaliteitsbeleid en vertalen dit naar praktisch toepasbare oplossingen in de praktijk. 

Onze missie is om zoveel mogelijk vitale organisaties te creëren waar medewerkers mentaal, fysiek en emotioneel fit zijn voor de job, waar talenten optimaal benut worden en iedereen met plezier aan het werk blijft.

Maaike Thijssen

Neem contact met ons op